Kinderen, onze favoriete kostenpost

Het genieten van je eigen kinderen, dat is toch meer waard dan welk geldbedrag ook? De eerste stapjes, het plezier dat ze beleven als ze spelen en de dingen die ze later nog zullen bereiken, allemaal momenten die onbetaalbaar zijn. Aan de andere kant, het grootbrengen van kinderen is soms ook iets wat bijna onbetaalbaar kan lijken. Bijna dan, want natuurlijk zorg je er altijd voor dat je kinderen op de eerste plaats staan. Maar dat het soms lastig kan zijn, weten we als ouders allemaal. Veel ouders hebben echter voor ze aan kinderen beginnen niet echt een idee met welke kosten ze allemaal te maken zullen krijgen.

Als je nog lekker bezig bent met leuke dingen zoals het inrichten van de kinderkamer of het bedenken van een naam, wil je je natuurlijk ook helemaal niet bezig houden met financiën. Maar heb je bijvoorbeeld al eens uitgerekend waar je straks recht op hebt aan kinderbijslag? Of wat je kwijt zult zijn aan luiers, kleding, speelgoed en meer van dat soort dingen. Misschien niet het leukste om je op voor te bereiden, maar een goede financiële planning zorgt ervoor dat je straks je kind wel het allerbeste kunt bieden.

Als je kind klein is weet je natuurlijk nog niet of er een academische carrière voor hem of haar is weggelegd, maar tijdig beginnen met sparen voor een studie is voor veel ouders een verstandige keuze. Lang niet iedereen is even vermogend om tegen die tijd dat hoge collegegeld op tafel te leggen en dan hebben we het nog niet eens gehad over boeken, een kamer en andere bijkomende kosten. Mocht je kind later toch geen studiebol blijken, dan kun je het gespaarde geld natuurlijk altijd nog nuttig besteden aan andere zaken. Een rijbewijs kost nou eenmaal ook geld, of misschien wil je je kind wil helpen met de aanschaf van een eerste eigen huis. Waar je ook voor spaart, het geld komt bij je eigen kind natuurlijk altijd goed terecht!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>