Een stukje cultuur meegeven

Denk jij bij het woord cultuur aan saaie musea of moeilijke theatervoorstellingen waar kinderen niets te zoeken hebben? Tijd voor een reality-check! Met cultuur kun je niet vroeg genoeg beginnen. Laat je kind kennis maken met al het moois dat het leven te bieden heeft. Neem hem of haar mee naar het museum. Veel musea hebben tegenwoordig speciale kinderroutes, compleet met speurtocht. Daarnaast zijn musea die speciaal op kinderen gericht zijn, zoals Science Center Nemo.

En wat dacht je van een echte film voor je dreumes? De eerste peuterfilm is onlangs in première gegaan. Nijntje is aangepast aan het publiek: de film duurt 75 minuten, het licht gaat tijdens de voorstelling niet helemaal uit, en het geluid is een stuk zachter dan bij reguliere voorstellingen. Dat wordt genieten! Voor grotere kinderen zijn er natuurlijk andere films, zoals Mees Kees of Koning van Katoren, beide eerst uitgebracht als kinderboek.

Lezen is belangrijk voor je kind. Jong geleerd is per slot van rekening oud gedaan. Is je kind niet zo’n lezer, of ben je zelf niet gek op voorlezen? Dan zijn er tegenwoordig luisterboeken te koop: cd’s waarop een kinderboek wordt voorgelezen. Welke titels momenteel het populairst zijn? Kikker en de Sneeuwman en Leven van een Loser.
Wacht niet langer, en laat je kind op zijn of haar manier al vast een beetje cultuur opsnuiven. Plezier gegarandeerd!

Reacties zijn gesloten.